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Neves, Cilene Ferreira de Queiroz; UNESP; Graciolli, Luiz Antônio; UNESP. |
A pesquisa foi realizada nos municípios de Dracena, Junqueirópolis, Mirandópolis, Alianças, Ilha Solteira, Castilho, Araçatuba, Birigui e Guararapes, Estado de São Paulo, aplicando-se um questionário para 17 produtores. As informações sobre as etapas do cultivo de Shiitake em toros, catalogando e caracterizando os produtores e o cultivo, foram tabuladas no software Microsoft Excel for Windows. Os resultados evidenciaram que o cultivo de Shiitake, nesta região, é recente, está em franca expansão e os produtores possuem alto grau de escolaridade. O cultivo está localizado principalmente na zona rural e é realizado tanto por brasileiros descendentes de japoneses como por brasileiros nativos. O eucalipto e a mangueira são as árvores mais utilizadas. A alta... |
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Palavras-chave: 5.01.00.00-9 Agronomia Shiitake; Fungo comestível; Sistema de cultivo; Produção. Shiitake; Edible fungi; Growing system; Production. |
Ano: 2008 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/article/view/5302 |
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Santelices,Rómulo; Espinoza,Sergio; Brunel,Nidia; Palfner,Gotz. |
Suillus luteus is the most important wild edible ectomycorrhizal mushroom harvested and exported in Chile. This introduced species forms mycorrhizal symbiosis with Pinus radiata, the most important exotic forest tree. To obtain optimized protocols for the controlled infection of P. radiata trees with this species, it is important to determine the appropriate culture conditions. Therefore, we studied the effect of the geographical origin (three localities from the Maule Region of Chile), culture media (Modified Melin and Norkrans (MMN) and Malt Extract Agar (MEA) 2%), and pH (5.0, 5.8, and 6.5) on the in vitro growth dynamics of S. luteus over 37 days. The results showed significant differences in the growth rate and colony diameter as a consequence of its... |
Tipo: Journal article |
Palavras-chave: Ectomycorrhizal; Edible fungi; Fungi; Pinus radiata; Suillus luteus. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202012000200013 |
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Teixeira,Juan Lopes; Matos,Maxwell Paca; Nascimento,Brenno Lima; Griza,Sandro; Holanda,Francisco Sandro Rodrigues; Marino,Regina Helena. |
ABSTRACT The production of plastic packing grows worldwide, resulting in the accumulation of these materials in the environment due to improper disposal and problems related to degradation. Alternatively, composites produced with agricultural residues and filamentous fungi may exhibit physical and mechanical properties similar to or greater than expanded polystyrene, depending on the fungal species and substrate of the cultivation. In the literature, no reports were found on the use of coconut powder and edible fungi of white rot in the mechanical properties of composites. Thus, the objective of this work was to select fungal isolates and to evaluate the period of cultivation in the mechanical resistance of composites produced in coconut powder... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Biotechnology; Edible fungi; Coconut powder.. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542018000600676 |
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